diumenge, 21 de novembre del 2010

Verdaguer i Miquel Martí i Pol

Verdaguer i Martí i Pol varen coincidir en la projecció dels curts de Ramon Trias i de l’Abel Arderiu, que ells mateixos presentaren en l’inici de cadascun. Dos personatges culturalment importants de la nostre comarca, portats al cinema per dos grups de cinema d’aficionat, també de la comarca, que ens han fet passar una estona inoblidable en aquest acte de l’Estiuet.

Carta a un detractor, de Ramon Trias, està inspirat en les cartes en defensa pròpia que Verdaguer va escriure des de la seva reclusió a la Gleva. Te unes imatges filmades a Sant Martí Xic, a finals de gener d'enguany, precisament el dia que varem plantar els arbres en record d'aquest vint-i-cinc aniversari de la restauració. El fil argumental és la figura de Verdaguer inclosa en els paisatges que ens va mostrant el film,  acompanyats en veu en off, de textos i poemes seus.



L’enterrament, de l’Abel Arderiu, és una història de Miquel Martí i Pol, extreta del llibre Contes de la Vila de Roda. Diàleg entre dos personatges que es retroben en el transcurs de l'enterrament d’un amic comú des de que el mort surt de casa seva, cap a l'església, acompanyat de la currua de gent a peu, que el seguia tota l'estona, fins al cementiri.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada