dilluns, 29 de novembre del 2010

Concert de Gralla

Les voltes del santuari de la Gleva han ressonat amb aires de festa. La gralla un instrument català, molt vinculat als dies de festa, al costat dels gegants i a l’aixecada de castells, ha vibrat dins l’aire del santuari de la ma del mestre graller Pep Sentmartí i el grup de grallers de Vic, amb l’estrena d’un concert que han preparat per la gira que faran a Brunico i Corvara, Itàlia, a primers de desembre.


 
El concert ha començat amb la suite mediterrània, -Sardana, capvespre i corranda- Amb l’organista de la Gleva Abel Miró i a la gralla Pep Sentmartí.  Una peça escrita per gralla i orgue, finalista,  el dia del graller de Vilafranca del Penedès, del concurs de composició per aquests instruments.



Després un grup de 12 grallers i un tambor ens han passejat per una bona part de les festes populars on la gralla és protagonista, des de les festes de Moros i Cristians d’Alcoi, al Toc de Castell, no podem imaginar la construcció d’un castell sense el so de les gralles, fins al seguici en honor de Sant Miquel, patró de la ciutat de Vic, composat per Lluís Toran  i que acompanya les autoritats, els gegants i caps de llúpia en el seu recorregut des de la catedral a l’ajuntament, Els segadors han posat el toc final d’aquest concert. A ritme de gralla hem tancat l’estiuet d’aquest any, un dia que el país està cridat a sufragi per exercir el seu dret a vot. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada