dilluns, 7 de novembre del 2011

Record a Ramon Cirera

    


Ara que els Amics de Sant Martí Xic encetem els actes de l’Estiuet al voltant del dia de Sant Martí, aquest any per cert amb un cap i cua a totes bandes l’11 de l’11 de l’11, volem tenir unes paraules de record cap a  en Ramon Cirera, una persona que va encapçalar la restauració entre el 1983 i el 1985, sense escatimar esforços i restablir la imatge perduda al llarg de segles. Una idea que es duia al cap des els anys 60 amb els ARS, es va acabar realitzant amb la tenacitat d’en Ramon per dur-la a terme.
    En Ramon Cirera sempre ha sigut un home involucrat en la vida social i cultural de sant Hipòlit, ha col·laborat i participat activament en diverses entitats. Els Amics de Sant Martí Xic, li devem el mateix nom que ens reconeix com a grup, la il·lusió, la passió, l’empenta, l’amor que ha tingut fins a l’últim moment cap aquest indret històric del Voltreganès. Si avui Sant Martí Xic ha recuperat la imatge que li pertany és gràcies al seu entusiasme, al seu esforç, a la seva generositat i a la de la gent que li va fer costat.
   El grup de Poesia Sant Martí Xic, va néixer allà dalt l’any 1994 per anar llegir el Poema de Nadal a un pessebre de Ramon Cirera, casualment a conseqüència d’un altre pessebre que el Club Ciclista Voltregà havia dut a Sant Salvador, dos indrets íntimament lligats a en Ramón, i hem quedat units des de llavors a la poesia i a la màgia d’aquest indret.
    Al passat dia 28 d'octubre a l'acte de l’enterrament és va llegir el poema de Miquel Martí i Pol, "Caminant" que hi ha a Sant Martí Xic, en agraïment cap a aquesta gent i cap a aquesta il·lusió col·lectiva que va promoure la restauració.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada