dijous, 5 de desembre del 2013

In memoriam 2013

En el desè aniversari de la mort de Miquel Martí i Pol, hem convidat a Ricard Torrents per recordar-lo. En Ricard i en Miquel es van conèixer el 1951 quan en Ricard era un adolescent de 13 o 14  anys i en Miquel ja era tot un home. La seva relació va començar perquè en Ricard tenia interès per la narrativa i en Miquel tenia una amplia biblioteca de narracions.

La relació dels dos s’ha mantingut durant els anys i han col·laborat junts en diverses activitats al llarg del temps. En Ricard ha editat i també escrit sobre en Miquel, Amb els ull oberts, és una antologia poètica de Miquel Martí i Pol a cura d’ell i també té un estudi sobre el poemari Estimada Marta. En Ricard ha fer un elogi del poemari la Fàbrica, si amb El Poble en Miquel fa una afirmació del poble, de la gent, ara ho farà del seu espai i del lloc de treball. No inventa; poetitza el que coneix, és a dir, les marques i influències del procés d’industrialització a la Catalunya interior.
En Ricard diu que encara que en Miquel no ha escrit elegies, la seva poesia és elegíaca i per ell un dels seus millors poemes, és precisament de La fàbrica: L’Elionor. En Ricard al llarg de la seva exposició ha llegit aquest poema entre d’altres i també a convidat al públic a llegir-ne.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada